El Consorci del Moianès va atendre durant l’any passat un total de 10.922 visites en les àrees de promoció econòmica: el Servei d’Ocupació del Moianès, Emprenedors i Empreses, Formació i Turisme i Comerç. Aquestes visites són d’usuaris particulars, empreses o entitats que han fet ús dels serveis d’aquestes àrees.
També s’han comptabilitzat un total de 13.899 visites, corresponents a turistes i visitants, recollides des de l’Oficina de Turisme del Moianès, llocs visitables de l’Ecomuseu i altres punts d’informació turística de la comarca.
I en quant a les pàgines webs de l’entitat, les dades també són destacables. La web del Consorci del Moianès: www.consorcidelmoianes.cat, ha comptat amb 25.466 sessions, i la web de turisme: www.moianesturisme.cat, amb 33.874 sessions.
En total doncs, el Consorci del Moianès al llarg de l’any 2019 ha tingut un total de 84.161 visites presencials, telefòniques o via web.
Les visites a l’Oficina de Turisme, Punts d’Informació Turística i llocs visitables de l’Ecomuseu va concentrar el 56% de les visites per àrees dels serveis del Consorci. Seguidament, hi ha l’àrea de Formació que representa un 26% de les visites. Els resultats de l’Àrea de Formació són també molt destacables, al llarg de l’any 2019, des del Consorci del Moianès s’han realitzat un total de 126 cursos en els que hi han participat 1.443 alumnes. Cal destacar projectes com el FOAP – Formació Ocupacional, la Universitat d’Estiu del Moianès, la formació ACTIC, els cursos de català per a l’obtenció de títols oficials, els cursos de preparació per a les proves d’accés de grau mig o superior o la formació empresarial, entre d’altres.
El Servei d’Ocupació del Moianès (SOM) va dur a terme durant l’any anterior 261 primeres entrevistes i va fer 769 visites de seguiment. També va gestionar un total de 204 ofertes de feina, i va comptabilitzar 166 insercions laborals, tant per compte d’altri com per compte propi.
D’entre els diferents projectes gestionats des d’aquesta àrea cal destacar el Projecte 30 Plus, un programa amb l’objectiu de fomentar l’ocupabilitat de persones en situació d’atur majors de 30 anys, amb els resultats de 18 persones participants i 17 empreses, en les dues darreres convocatòries. També el programa Ubicat amb un total de 19 itineraris d’inserció laboral realitzats, el programa Enfeina’t, per la contractació de persones en situació d’atur de llarga durada, amb un total de 12 persones contractades en les convocatòries 2018-2019 i 2019-2020, i el programa Treball i Formació, amb diferents línies de contractació, i dins el qual s’han contractat 19 persones en les dues darreres convocatòries.
Des de l’Àrea d’Emprenedors i Empreses, es van realitzar 326 assessoraments, ja sigui a emprenedors, empreses o entitats de la comarca i se’ls va ajudar l’hora de tramitar les ajudes corresponents. Del total de sol·licituds de subvenció presentades es va concedir un import de 211.788,04 euros.
Pel que fa al projecte Reempresa, el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya, hi va haver 19 reemprenedors nous, 11 empreses cedents noves i 9 traspassos realitzats.
Altres projectes destacats de l’àrea han estat el CUEME – Cultura Emprenedora a l’Escola, l’Escola d’Emprenedors del Moianès i el projecte d’Ocupació a la Indústria Local, entre d’altres. Aquest darrer projecte ofereix formació vinculada al sector, facilita la formació a l’empresa i gestiona ajuts a les empreses per la bonificació a la contractació de participants en el programa. En total hi ha participat 27 alumnes diferents que s’han beneficiat d’un o més dels mòduls de formació ofertats, amb un total de 470 hores de formació.
I per acabar, dins l’àrea de Dinamtizació turística i comercial s’han desenvolupat un seguit d’actuacions relacionades amb la promoció del destí turístic del Moianès, com ara edició de material gràfic, millores a la web de turisme, entre elles la implantació de l’idioma francès o l’apartat de productes turístics, participació a fires locals i externes, accions de promoció conjunta amb Paisatges Barcelona, formació a les empreses per acreditar-se com a punts d’informació turística, l’adhesió al Compromís de Sostenibilitat Biosphere, així com promoció de les rutes i senyalització turística, la gestió del projecte Ecomuseu del Moianès i altres actuacions lligades als productes de la terra i comerç.
Aquests resultats són només una pinzellada dels serveis de promoció econòmica desenvolupats pel Consorci del Moianès, i que es recullen més extensament a la memòria que trobareu a la web: www.consorcidelmoianes.cat