Amanida de llegums amb romesco, escarola i bacallà

Per fer el romesco triturem els tomàquets i l'all escalivats, una
vintena d'avellanes, la polpa de la nyora remullada, el julivert i el
pa fregits, amb una mica de pebre vermell picant, vinagre i oli.
Esqueixem el bacallà i el barregem amb les mongetes. Ho amanim
amb una cullerada de romesco. Amanim l'escarola amb una cullerada
de romesco rebaixada amb oli. Ho servim tot junt
Fons de nevera: Romesco
Al moment: Amanir l'escarola i esqueixar el bacallà

INGREDIENTS

– 400 gr de mongeta del ganxet bullida
– 300 gr de bacallà esqueixat
– 200 gr d’escarola
Pel romesco:
20 avellanes, 2 tomàquets escalivats, 3 grans d’all escalivats, 1
branquilló de julivert fregit, 1 nyora bullida, 1 llesca de pa fregit, 300
ml d’oli verge arbequina, 2 cullerades de postre de vinagre, 1 cullerada
de pebre vermell picant