Pasta d’espelta amb verdures, sàlvia i gomasio
Ingredients
-500g de pasta d'espelta
- 2 cebes de figueres
-1-2 carbassons
-1 pebrot vermell
-5-7 fulles de sàlvia
- 100g de sèsam en gra
- oli d'oliva verge
-sal marina
Elaboració
Per fer el gomasio posarem el sèsam en un recipient i hi afegim una culleradeta de sal. Ho triturem. Posem 5-7 fulles de sàlvia en una paella amb força oli ja calent durant 3 minuts. Retirem les fulles. Tallem la ceba a juliana i la sofregim amb l'oli de sàlvia a foc lent. Al cap de pocs minuts hi afegim el pebrot tallat a tires. I finalment el carbassó a juliana. Sal al gust. Quan estigui tot ben daurat ho retirem del foc. Posem a bullir una olla amb 2-3 litres d'aigua. Quan arribi el punt d'ebullició hi afegim la pasta i una culleradeta de sal. Ho bullim durant l'estona que indiqui el fabricant. Colem la pasta i la passem per la paella amb el sofregit durant un parell de minuts. Finalment hi afegim el gomasio al gust.