Pasta d’espelta amb verdures, sàlvia i gomasio

Ingredients

-500g de pasta d'espelta

- 2 cebes de figueres

-1-2 carbassons

-1 pebrot vermell

-5-7 fulles de sàlvia

- 100g de sèsam en gra

- oli d'oliva verge

-sal marina



Elaboració

Per fer el gomasio posarem el sèsam en un recipient i hi afegim una culleradeta de sal. Ho triturem. Posem 5-7 fulles de sàlvia en una paella amb força oli ja calent durant 3 minuts. Retirem les fulles. Tallem la ceba a juliana i la sofregim amb l'oli de sàlvia a foc lent. Al cap de pocs minuts hi afegim el pebrot tallat a tires. I finalment el carbassó a juliana. Sal al gust. Quan estigui tot ben daurat ho retirem del foc. Posem a bullir una olla amb 2-3 litres d'aigua. Quan arribi el punt d'ebullició hi afegim la pasta i una culleradeta de sal. Ho bullim durant l'estona que indiqui el fabricant. Colem la pasta i la passem per la paella amb el sofregit durant un parell de minuts. Finalment hi afegim el gomasio al gust.