Sant Cugat de Gavadons

Una volta que s’inicia a Collsuspina, que passa per la font de can Regàs, d’on neix el riu Congost, i que arriba a l’església romànica de Sant Cugat de Gavadons. L’itinerari també permet descobrir els masos Bellver, Noalard i l’Oller.

Collsuspina
Collsuspina - Mas l’Oller - Can Regàs - Sant Cugat de Gavadons - Mas Bellver - Collsuspina
6,47 km
1 h 40'
Baixa

Recorregut

Sortirem de la plaça Major de Collsuspina en direcció a la carretera N-141, la travessarem i seguirem cap al barri de les Casetes. Continuarem pel GR-177 fins a arribar al mas l’Oller, agafarem el camí que queda a la dreta i que fa un fort pendent. Un cop hem travessat el torrent, continuarem recte i agafarem el camí que ens queda a l’esquerra i que fa més pujada. Seguirem aquest camí i trobarem l’indicador de la font de can Regàs (naixement del riu Congost). Quan arribem a la casa de Can Regàs, agafarem el camí de l’esquerra en direcció a Sant Cugat de Gavadons.

Arribarem a un encreuament on trobarem l’indicador cap a Sant Cugat, a l’esquerra. (També podem pujar-hi per un corriol que trobarem davant i també ens hi porta tot fent drecera).

Per a la tornada, seguirem el camí asfaltat passant pel mas Bellver, el mas Noalard, un altre cop pel mas l’Oller i el barri de les Casetes, fins a arribar de nou al punt de sortida.

Centres d'interès

Barri de les Casetes, mas l’Oller, can Regàs, naixement del riu Congost, ermita de Sant Cugat de Gavadons, mirador de Sant Cugat de Gavadons, mas Bellver, mas Noalard, mas l’Oller, barri de les Casetes.