Ruta de Màrius Torres

L’itinerari recorre els paisatges que va trepitjar Màrius Torres, un dels millors poetes catalans de la primera meitat del segle XX. El recorregut mostra unes vistes esplèndides de la plana del Vallès i dels cingles de Bertí, Gallifa i Sant Llorenç i arriba al santuari de Puigdolena, lloc on va estar ingressat a causa de la tuberculosi i espai on va escriure pràcticament la totalitat de la seva obra.

Ajuntament de Sant Quirze Safaja - Santuari de Puigdolena - Sant Quirze Safaja
2,6 km
42 m
Baixa

Recorregut

La ruta Màrius Torres posa al vostre abast un doble itinerari –anada i tornada- entre el sanatori de Puigdolena i el nucli de Sant Quirze Safaja. La ruta recorre paisatges i entorns trepitjats pel qui va ser un dels principals exponents del simbolisme en la poesia catalana de la primera meitat del segle XX. El recorregut també passa pel cementiri del municipi on està enterrat.

El camí té un paisatge acollidor i ofereix profundes vistes de la plana del Vallès i dels cingles de Bertí, Gallifa i Sant Llorenç. Tot l’itinerari es pot fer per camins (cal seguir les variants per a bicicleta). Hi ha però alguns trams de corriol: el solell de la Rovireta (en el recorregut principal) i la drecera de Roques Codines. Tots es troben en el mateix entorn.

La ruta es pot començar des del pàrquing de l’ajuntament. En aquest punt, ens hem de dirigir cap a la pujada de Màrius Torres, situada al darrere de l’ajuntament i que ens portarà cap al carrer Major, l’Església de Sant Quirze i el cementiri. A partir d’aquest punt, la ruta ja està marcada amb cartells verticals i marques de color blau.

El recorregut es pot realitzar en ambdós sentits però es recomana fer-la en el sentit de les agulles del rellotge.

Centres d'interès

Vistes de la plana del Vallès, cingles de Bertí, Gallifa i Sant Llorenç, santuari de Puigdolena.