Ruta circular per Sant Quirze Safaja

Una volta a l’entorn de Sant Quirze Safaja ens ensenya les boniques vistes a la vall del riu Tenes. La ruta també mostra el Faig Monumental i la bauma del Molí, situada sota l’embassament.

Sant Quirze Safaja
Ajuntament de Sant Quirze Safaja - Mirador de la Campana - Plaça de l’església - Parc de l’Aigua - Ajuntament Sant Quirze Safaja
2,6 km
42 m
Baixa

Recorregut

Sortim des de l’Ajuntament de Sant Quirze Safaja, agafem el carrer de Màrius Torres i pugem fins a dalt el poble. Anem a sortir al carrer Major, que prenem a la dreta fins al final, arribant a la plaça de l’Església. Continuem recte, sempre per la nostra dreta, seguint la cinglera fins a arribar al Mirador de la Campana, amb unes boniques vistes a la vall del riu Tenes.

Retornem per on hem vingut fins a arribar de nou a l’església. Just abans d’entrar a la plaça, anem per la nostra dreta seguint la carretera asfaltada que ara baixa. Continuem pel carrer del Rector Vallver fins al Parc de l’Aigua pel carrer del Molí Vell.

Seguim pel carrer asfaltat Passant de Caldes, allunyant-nos de l’embassament i ens incorporem al carrer del Sol. Anem baixant fins a arribar a una bifurcació i agafem, a l’esquerra, el camí de Salt Gener. Travessem el pont del torrent i arribem a la carretera. Agafem la carretera a l’esquerra en direcció al nucli del poble.

Situats davant de les escales que ens duen a l’Ajuntament, prenem ara el corriol que marxa cap a l’esquerra i que va cap al riu. Una mica més endavant trobem el Faig Monumental.

Si es vol, es pot allargar la ruta seguint el corriol que transcorre entre el bosc de ribera i que dóna a la bauma del Molí, situada sota l’embassament. Retornarem pel mateix camí fins a l’Ajuntament, on hem començat el nostre itinerari.

Centre d'interès

Mirador de la Campana, vistes a la vall del riu Tenes, Parc de l’Aigua, pont del torrent, Faig Monumental, bauma del Molí.