Oló i el seu entorn

Amb aquest recorregut farem un tomb pel nucli urbà de Santa Maria d’Oló, amb tres parades importants que ens ajudaran a entendre la singularitat orogràfica del paisatge del poble, farcit de petites valls i serres.

Santa Maria Oló
Santa Maria d’Oló - Plaça Sant Antoni Maria Claret - Mirador del cingle de Cal Macari - Cal Tripeta - Raval de Santa Eulàlia - Plaça de Baix.
5 km
2 h aprox
Baixa

Recorregut

Accés al punt d’inici per la carretera C-25 (Eix transversal) des de Manresa o des de Vic fins a trobar la sortida de Santa Maria d’Oló. Llavors s’ha de seguir la carretera BV-4315 fins a Oló. Just a l’entrada del poble es troba la plaça Catalunya i el punt d’inici de la ruta.

Des de la plaça se segueix avall pel carrer principal passant per la plaça Sant Antoni Maria Claret i es puja fins a les escoles. Allà trobarem el mirador del cingle de Cal Macari. Des d’aquí es continua per anar a buscar el camí de Cal Collfort, on just a l’inici es puja el petit sender que surt del camp de futbol. Creuarem el torrent de la font de Santa Eulàlia i pujarem el serrat de Cal Tripeta, on s’ubica el segon mirador del recorregut. Des d’aquest punt se segueix pel raval de Santa Eulàlia, el pla de la Sella, cal Vilar, cal Bach i es puja a la part vella del poble fins a la plaça de Baix, on hi ha el tercer mirador.

L’itinerari, ja de tornada, continua baixant pel dret i singular carrer de la Costa i acaba a la plaça Catalunya.

Centres d'interès

Santa Maria d’Oló, mirador del cingle de Cal Macari, torrent de la font de Santa Eulàlia, serrat de Cal Tripeta, pla de la Sella, cal Vilar, cal Bach, plaça de Baix.