El Castell de la Popa

Recorregut que comença a Castellcir i que va fins al turó on es troba ubicat el castell de la Popa, anomenat així per la forma que recorda a la popa d’un vaixell. El castell data del segle X.

Castellcir
Castellcir - Masia de Ca l’Antoja - Castell de la Popa - Castellcir
7 km
1 h anada
Mitjana

Recorregut

L’itinerari s’inicia a Castellcir, agafant el camí que hi ha al costat esquerre del Local Social (Pl. Abat Escarré) i que baixa fins a la riera de Castellcir. Després d’un bon grapat de corbes, la pista ens deixa en un trencall. Per la dreta marxa la pista que es dirigeix a l’església de Sant Andreu de Castellcir, però nosaltres prenem la pista que marxa cap a l’esquerra, cap al nord-est, direcció a la masia de Ca l’Antoja.

Travessem el pas canadenc, i en lloc d’entrar a la masia, deixem l’era de la casa a la dreta i un antic edifici de magatzem a l’esquerra. Agafem la pista que passa uns metres per sobre de la casa. La pista, uns metres més endavant, es bifurca, i prenem la pista que marxa per la dreta travessant una porta de ferro pel bestiar. Passem pel costat d’un camp, a tocar de la torrassa dels moros, restes d’una antiga torre de defensa, completament enrunada.

El castell de la Popa es troba davant nostre. Data del segle X i va ser construït dalt del turó. On s’acaba el camp que hem vorejat, hi ha diverses fites que assenyalen l’inici del sender fressat que puja al castell. Deixem doncs la pista i ens enfilem pel sender. El sender comença pujant per un pedregar i de seguida s’endinsa al bosc on travessem un tancat per una porteta situada al mig del camí. Aviat arribem als peus del castell de Castellcir, anomenat també castell de la Popa, per la forma que recorda a la popa d’un vaixell.

Podem tornar enrere pel mateix camí.

Centres d'interès

Riera de Castellcir, masia de Ca l’Antoja, castell de la Popa, torrassa dels moros.