El Brai d’Oló

Una volta a l’entorn de Santa Maria d’Oló que ens mostra la riquesa del seu paisatge i que ens descobreix la riera d’Oló, el mirador del Brai, el serrat del Segimon i el cingle de Cal Macari.

Santa Maria Oló
Santa Maria d’Oló - Riera d’Oló - Mirador del Brai - Santa Maria d’Oló
2 km
2 h aprox
Baixa

Recorregut

Accés al punt d’inici per la carretera C-25 (Eix transversal) des de Manresa o des de Vic fins a trobar la sortida de Santa Maria d’Oló. Llavors s’ha de seguir la carretera BV-4315 fins a Oló. Just a l’entrada del poble es troba la plaça Catalunya i el punt d’inici de la ruta.

Des de la plaça es continua avall pel carrer principal passant per la plaça Sant Antoni Maria Claret i la nova església de Santa Maria. Es continua pels carrers estrets del poble abans d’enfilar el caminet de baixada fins a anar a creuar la riera d’Oló.

Des d’aquest punt, direcció nord- est, pel camí lateral a la riera, s’arriba a la palanca per anar a trobar la carretera asfaltada, la Salada. De pujada, a uns 50 metres, es deixa la Salada i s’agafa el sender que porta al mirador del Brai. A la tornada, retrobem la Salada i se segueix la carretera, passant pel cingle de Cal Macari, fins a arribar al poble.

Centres d'interès

La riera d’Oló, les vistes al poble, el mirador del Brai, serrat del Segimon, cal Macari.