De Moià a les Coves del Toll

Moià
Rotonda del dolmen - Avinguda de la Indústria - Font del Prat - Torrent del Gai - Coves del Toll
6,500 km
Baixa

Recorregut

Sortim de la rotonda del dolmen, per l’avinguda de la indústria, direcció a l’aeròdrom del Prat. Agafem la pista de la dreta, pel costat dels hangars, seguint la indicació: “La font del Prat- La Gònima”. Vorejant els hangars girem a l’esquerra (cap a la dreta porta a la Gònima i a la carretera), als 50 metres girem altra vegada a la dreta (cap a l’est) passem pel mig del Prat i de la roureda.

Sempre seguim recte, deixem un trencall a la dreta que porta a la Casa Nova del Prat. Cap a l’esquerra, porta al Clapers. Continuem recte per la pista. Passem un pas canadenc (Respecteu el bestiar). Travessem el Torrent del Gai. A l’altra banda ja podeu observar bosc de pi roig.

Continuem per la pista deixant un trencall a l’esquerra i seguidament iniciem la pujada. Seguim la pista principal (en deixem una a la dreta).

Arribem al pla. La pista continua per l’esquerra (per la part de la dreta arribaríem a les Umbertes- casa de turisme rural). A la dreta trobem el camí cap a les Closanes. Pujada a l’esquerra i ens trobem amb el camí asfaltat. Anem a la dreta i baixem fins a les Coves. Arribem a l’aparcament de les Coves del Toll.

Centres d'interès

L’entorn del Prat i Els Clapers es caracteritza per ser un paisatge obert, de caràcter agrari, on se succeeixen masies, camps i rouredes.

La vall del Riu Sec constitueix, en canvi, un indret salvatge, de caràcter forestal. Hi predominen les pinedes de pi roig. També es poden trobar faigs, alzines i rouredes a la vall del Torrent Mal. Al fons de les valls, la vegetació de ribera acompanya els torrents. Entre les plantes de sotabosc són característiques el boix i les falgueres.