Construccions de pedra seca

Un itinerari per l’entorn paisatgístic humanitzat i sostenible amb la natura on es poden observar les feixes sostingudes per murs de pedra seca i varietats de barraques construïdes amb aquest material. També cal destacar l’entorn de la riera d’Oló, les canviants vistes al poble, el serrat del Segimon i l’oratori de Sant Sebastià.

Santa Maria Oló
Santa Maria d’Oló - Riera d’Oló - Serrat de Segimon - Santa Maria d’Oló
12 km
4 h aprox
Mitjana - alta

Recorregut

Des de la plaça Catalunya de Santa Maria d’Oló es travessa el carrer cap al torrent Gros direcció a la Rovirola. A l’alçada del pla de Cal Graci s’agafa el sender sud- oest. Es continua de baixada per anar a trobar el torrent d’Altimires i es creua la Serra Borina fins a la Riera d’Oló. Des d’aquí es remunta per la pista, aigües amunt, per anar a trobar el caminet de pujada a Feixetes i arribar a la font de les Hortes. Se segueix sentit nord cap al serrat del Segimon, on s’arriba al corriol de baixada al pla de l’illa. Es creua de nou la riera d’Oló i es puja pel serrat de l’Auberg, més al nord, fins a l’oratori de Sant Sebastià. Es continua, ja de tornada, cap al poble passant pel pla de la Morena fins a la plaça Catalunya.

Centres d'interès

Serra Borina, riera d’Oló, font de les Hortes, serrat de Segimon, oratori de Sant Sebastià, serrat de l’Auberg, pla de la Morena, barraques de pedra seca.