Bosc de Casanoves – El Querol

Us proposem una ruta per conèixer el patrimoni de Collsuspina. La ruta Bosc de Casanoves – El Querol està pensada per fer a peu o en bicicleta, té un itinerari circular i poc dificultós, amb inici i fi a la plaça Major de la vila.

Collsuspina
Mas Casanovas - Bosc de Casanovas - Pla de Querol - Pla dels Casals - les Casetes - Collsuspina.
3,01 km
45m
Mitjana

Recorregut

Sortim de la plaça en direcció al carrer de Vic; allà trobem el camí ral i el seguim, deixant el cementiri a l’esquerra, fins al bosc de Casanoves. Trobem una tanca metàl·lica que hem de travessar, i en aquest punt deixem el camí ral per continuar cap a la dreta.

Travessem la roureda i al final trobem els Tres Roures. Continuem pel camí enmig d’un camp, deixant el poble a la dreta i a l’esquerra la masia de cal Jordà. Passat el camp, girem a la dreta fins a trobar el camí que va de cal Jordà a l’Espina. Seguim el camí cap a la dreta i arribem al pla de Querol, on podem veure parets de pedra seca i altres atractius, com la barraca dels Pagesos i el pou de glaç a dalt de la carena. Des del pla de Querol divisem el poble i Sant Cugat de Gavadons. Trenquem pel primer camí que trobem a la dreta, que fa una baixada fins a arribar al torrent de l’Espina, i enfilem la pujada cap al poble tot sortint pel carrer Major.

Centres d'interés

Antic camí ral de Vic a Manresa: Curt i planer passeig per les rodalies d’Artés i Calders seguint un tram del Camí Ral de Vic a Manresa que passa per aquesta zona.

Els tres roures: Com el seu nom indica, tres roures, que es troben ben desenvolupats i arrenglerats en el mateix marge del camí entre el Bosc de can Casanoves i can Jordà, a prop de Collsuspina. Presenten un bon desenvolupament vertical.