Arquitectura popular

Les Llindes
Tot passejant pel poble podem trobar diversos elements d'interès: llindes amb gravats d'estris de diferents oficis, façana d'estil àrab del Centre Parroquial, pont de dues arcades, fet de pedra, situat al bell mig del poble...
Uns dels aspectes més destacats i originals del patrimoni monistrolenc són el conjunt de llindes amb gravats d'estris per definir els diferents oficis dels qui habitaven les cases.
El millor exponent d'aquest art són, sens dubte, les Llindes de Cal Marfà.

Llinda de Cal Marfà
A Cal Marfà hi ha cinc llindes amb inscripcions o gravats. Quatre son ubicades a la façana principal de la casa i una a l'interior.
La llinda interior és la més antiga amb una inscripció, en cursiva,que parla d'un Puig, i està datada al 1615. Es la inscripció més antiga del nucli urbà de Monistrol.
Les inscripcions de la façana fan referència a membres de la família Puigmartí, els ferrers propietaris del mas al segle XVIII.
Finalment hi ha la llinda principal, que es troba sobre la porta d'entrada a la casa. Els gravats, que es conserven nítidament, representen les següents eines relacionades amb un ferrer: una enclusa, un volant, una destral, un martell, unes tenalles, un veremall, una ferradura i un enformador de ferrar. Al centre hi ha una creu llatina.

Cal Marfà es troba al carrer Félix Estrada.