Sender de Puig Rodó

Ruta que comença a l’Estany i que fa parada a la Font Canaleta, on asseguren que la seva aigua conté propietats medicinals. El recorregut mostra les valls i camins que configuren un paisatge esplèndid d’aquest racó del Moianès.

LEstany
Estany_Font Canaleta_ Caseta Alta_Cal Jan_Estany
14 km
3 h 30'
Mitjana

Recorregut

Des de l’Estany ens dirigim cap a la boca nord de la mina i uns metres més enllà, s’agafa un altre camí a l’esquerre. Passada una vall, se segueix el camí de la dreta, que recorre tota la vall, gira i creua la riera. Seguim un camí a la dreta que s’enfila, i només una mica més amunt, hi ha l’accés a la Font Canaleta.

L’indret té un encant molt especial. Diuen que la seva aigua té propietats medicinals. Des del poble triguem aproximadament una hora en arribar-hi.
Seguint el camí, s’arriba a un petit pla amb una cruïlla i s’agafa la senda que puja, passant arran de la Casanova de la Vall, i que arriba al camí ramader o de França. Se segueix aquest camí cap a la dreta, fins al collet de la Caseta Alta, on hi ha el GR 3 i 177.

Continuem per la dreta. A uns 700 metres hi ha el Puig Rodó, que es veu al davant. S’agafa una pista que baixa fins a arribar a la Cabanya, Comes Vell i Comes Nou, a tocar de la carretera. Finalment es puja, passant per Cal Jan, fins a retrobar la pista gran per on passen els GR 3 i 177, i es torna a l’Estany.

Centres d'interès

Font Canaleta, Casanova de la Vall, collet de la Caseta Alta, Puig Rodó, Cabanya, Comes Vell i Comes Nou, Cal Jan.