Pujada de Màrius Torres i nucli antic

Sant Quirze Safaja es troba clarament dibuixat per l'allargassat esperó rocós, conegut com la Molla, sobre el qual es troba aixecat.
El carrer Major s'estén al llarg d'aquest esperó, enfilant-se de ponent a llevant, on es troba la parròquia de Sant Quirze.
En el nucli urbà destaca també la Pujada de Màrius Torres, que conté un seguit de plaques amb fragments de la seva obra poètica.
La pujada de Màrius Torres doncs es converteix en un passeig per la poesia, un racó de pau que us porta al casc antic.
Tot i que el terme de Sant Quirze s'aboca sobre els vertiginosos cingles de Bertí, des d'on es gaudeix del paisatge més espectacular del Moianès, l'entorn natural és tan delicat i subtil que el poble no va créixer més enllà d'un sol carrer. La pujada Màrius Torres rememora la vida del poeta lleidatà que va escollir aquest indret per morir i ser-hi enterrat.

És un camí empedrat que va des de l'Ajuntament a l'església, envoltat de jardinets on hi ha lloses amb els textos del poeta. El recorregut, des d'on hi ha vistes a la vall del riu Tenes, s'enfila pel cingle fins el Carrer, la Plaça Major i l'església parroquial, dedicada als màrtirs St. Quirze i Sta. Julita.