El Bosc de Ribera

Itinerari que comença pels carrers estrets del poble de Santa Maria d’Oló i que s’endinsa en el magnífic bosc de Ribera, un bosc caducifoli que compta amb una gran riquesa vegetal i animal. Hi predomina la salzeda amb sarga i l’albereda amb vinca i es pot apreciar l’ocell pit-roig, la salamandra i el bernat pescaire, entre molts altres.

Santa Maria Oló
Santa Maria d’Oló - Riera d’Oló - Bosc de la Ribera - Santa Maria d’Oló
4 km
3 h aprox
Mitjana

Recorregut

Accés al punt d’inici per la carretera C-25 (Eix transversal) des de Manresa o des de Vic fins a trobar la sortida de Santa Maria d’Oló. Llavors s’ha de seguir la carretera BV-4315 fins a Oló. Just a l’entrada del poble es troba la plaça Catalunya i el punt d’inici de la ruta.

Des de la plaça es continua avall pel carrer principal passant per la plaça Sant Antoni Maria Claret i la nova església de Santa Maria. Es continua pels carrers estrets del poble abans d’enfilar el caminet de baixada fins a anar a creuar la riera d’Oló. Des d’aquest punt, direcció sud-oest aigües avall de la riera, se segueix pel camí lateral que voreja la riera fins al molí d’Altimires. A partir d’aquí es revolta per la part de baix del molí i es travessa la riera per l’antiga palanca. Aquest és un petit i curt caminet que connecta amb el corriol de les Marrades. Des d’aquí es retorna al poble prenent el mateix camí que hem pres a l’inici de l’itinerari.

Centres d'interès

Riera d’Oló, el bosc de la Ribera, la font del Roc, l’aqüeducte del molí del Coix, el molí d’Altimires, flora i fauna de la zona.