Sortim de la plaça dels estudis fins a la carretera de Granera i girem a la dreta cap al coll de la Creueta. Abans d’arribar-hi, girem cap al nord pel sender de la pinassa de la closella i arribarem al camí de la Ginebreda-Pedrós. Passem pel costat de la masia de la Ginebreda, la deixem a la dreta i la voltem. Baixant passem pel costat de la capella de Sant Gaietà (3,310 km). És la capella de l’únic gremi dels pouers de gel que ha existit mai a Catalunya.
Seguim avançant direcció a la carretera de Castellterçol a Moià. Quan siguem gairebé a la carretera, girem a la dreta per un corriol, passem per sota la carretera per un pontet i arribem a l’altre cantó. Allà, tombant a l’esquerra trobem les quatre poues de la Ginebreda (3,420 km), de les quals es pot visitar la poua 3 (prèvia reserva al Consorci de Moianès).
La manufactura del gel va adquirir una gran importància al Moianès gràcies al clima i a la proximitat de Barcelona. Castellterçol va ser el poble que millor va organitzar la producció i comercialització del gel a l’època preindustrial i, encara avui, és el que conserva un major nombre de poues, basses, carregadors… Hi trobem les poues de la Ginebreda (lloc visitable de L’Ecomuseu del Moianès), on podem conèixer com era una poua de gel, com es treballava i com es comercialitzava.
Des de les Poues hi ha un caminet que porta al Polígon Industrial El Vapor, darrere del qual, a l’altra banda de la riera de Fontscalents, hi ha el rentador de la llana, l’únic que es conserva a Catalunya (4 km).