Sender de la Riera d’Oló

Una volta que passa per la riera d’Oló i el bosc de la ribera i que ens descobreix la font del Roc, la font de les Bruixes, l’aqüeducte del molí del Coix, i l’ermita de Sant Joan Vell.

Santa Maria Oló
Santa Maria d’Oló - Riera d’Oló - Sant Joan Vell - Corriol de les Marrades - Santa Maria d’Oló
14 km
5 h aprox
Mitjana

Recorregut

Accés al punt d’inici per la carretera C-25 (Eix transversal) des de Manresa o des de Vic fins a trobar la sortida de Santa Maria d’Oló. Llavors s’ha de seguir la carretera BV-4315 fins a Oló. Just a l’entrada del poble es troba la plaça Catalunya i el punt d’inici de la ruta.

Des de la plaça es continua avall pel carrer principal passant per la plaça Sant Antoni Maria Claret i la nova església de Santa Maria. Es continua pels carrers estrets del poble abans d’enfilar el caminet de baixada fins a anar a creuar la riera d’Oló.

Des d’aquest punt, direcció sud-oest, aigües avall de la riera, se segueix pel camí lateral que voreja la Riera d’Oló fins a Sant Joan Vell. A partir d’aquí, es retorna passant per la baga dels Plans i la baga de Moratones, i s’arriba al corriol de les Marrades. Des d’aquí, es reprèn el mateix camí que hem pres a l’inici del nostre itinerari i es torna al poble.

Centres d'interès

La riera d’Oló, el bosc de la ribera, la font del Roc, l’aqüeducte del molí del Coix, el molí d’Altimires, l’ermita de Sant Joan Vell, el mirador del Cingle dels Plans, la font de les Bruixes.