Taller de cistelleria
Repartit en 2 dies de durada: 13 d’octubre i 17 de novembre de 2024
A càrrec d’en Josep Castany Roma. (Biòleg, cisteller i artesà, actualment viu en una masia al Ripollès. Fa fires i mercats, la seva parada és diu El Canut de la sal)
L’ objectiu del curs és practicar els passos a seguir per fer una panera, així com la recol.leció d’una part del material i la seva preparació.
Primer dia, 13 d’ octubre :
Estudiarem la base de la panera, que s’en diu “cul de queixal “…repetirem el procés variant les mides. Sortida al canyissar per recollir canyes i la seva preparació.
Segon dia, 17 de novembre:
Planteig de la panera segons el material que disposem, i practicarem la base, el ribet, el teixit i la vora.
El preu del curs inclou els vimets per practicar.
Cal portar a títol individual tisores de podar, navalla o podall petit, anar ben calçat i uns “guants de mecànic” per treballar la canya .
Horari: de 10h a 13h i de 16h a 18h aproximadament
Preus: 60€ per dia (dinar inclòs)
Per més informació i reserves ens podeu escriure a info@fundaciólaplana.org