Volta circular per Granera

Veurem des d’un dolmen fins a una ermita romànica del segle X i un castell del segle XI. També podrem gaudir del bosc típicament mediterrani, i d’unes vistes espectaculars de gran part de Catalunya.

Granera
Ermita de Santa Cecília - Granera - Bigues - Girabau - Vilarrúbia - Roc Castellar - El Castell - Granera - Santa Cecília.
10,84 km
2 h 45'
Baixa

Recorregut

Modalitat: Ruta per fer caminant. Algun tram es pot fer amb bicicleta. No és apta per a cotxes o tot terrenys.

Dificultat: Ruta especialment recomanada a persones acostumades al senderisme. Hi ha corriols amb algun tram dificultós pels desnivells que presenten i per l’estat de conservació.

Descripció:
Sortim de l’ermita de Santa Cecília, just a l’entrada del poble de Granera, on hi ha un aparcament per deixar el cotxe, i agafem el camí, direcció al poble.
A l’entrada del municipi, prenem el camí que marxa a l’esquerra en direcció a Monistrol de Calders i seguim les marques de la Ronda del Moianès (GR 177 – marques blanques i vermelles).

Arribarem a la carena de la roca i aquí agafarem la pista que marxa a la dreta pel bosc. Arribarem a Can Girbau, masia catalana, i seguirem per la mateixa pista amb magnífiques vistes de la Mola.

Al cap d’una hora, aproximadament, arribem al Forn d’obra del Girbau, i una mica més avall, a la cabana del Girbau, una barraca de pastor molt ben conservada. Seguirem sempre per la pista principal fins que ens incorporem a una pista més ampla que prenem a la dreta de nou amb els senyals del GR.

A l’esquerra passarem per la finca de Vila-rúbia. Seguirem per la mateixa pista (a l’esquerra aniríem a Ca la Manyosa). Després del trencall de Ca la Manyosa, podríem anar per la dreta a Roc Castellar, però nosaltres seguim recte per la pista fins a trobar el trencall de l’Agulló. Seguirem la pista fins a sortir del bosc. Al fons ja veuríem el poble de Granera.

Centres d'interès

Santa Cecília, Granera, ronda del Moianès, carena de la roca, masia de Can Girbau, vistes de la Mola, cabana del Girbau, Ca la Manyosa.