Sender del Soler de Terrades

Una volta a l’entorn de l’Estany que recorre la pista de la Rovira i que ens descobreix el molí del Perer i la fantàstica naturalesa que envolta el poble.

LEstany
L’Estany - Pista de la Rovira - Molí del Perer - L’Estany
17 km
4 h 30'
Mitjana

Recorregut

Se surt pel carrer de Rodors del municipi de l’Estany. Se segueix recte pel camí carener fins a arribar a una cruïlla ja a dins del bosc. Es baixa cap al Soler de Terrades i Codinacs, on es troba la pista de la Rovira, que s’ha d’agafar a la dreta. Es passa per la bassa de Codinacs, el trencall de Rodors, la Rovira i s’arriba al Perer (si se segueix en línia recta, s’arriba al Molí del Perer, on passa el GR 177). Es gira a la dreta. Aviat es deixa a la dreta un primer camí, la drecera, que es pot seguir, però aleshores es perd el tram més interessant del camí.

Quan comença la baixada, s’agafa un camí a la dreta que ressegueix el riu sec. Al final, una forta pujada porta cap a la carena. Abans d’arribar-hi, hi ha la drecera que ens porta al Perer. Una mica més amunt, es torna a trobar la cruïlla per on s’ha arribat. Per l’esquerra es torna a l’Estany.

Centres d'interès

Soler de Terrades, bassa de Codinacs, Molí del Perer.