Ronda del Moianès

Trajecte que permet descobrir el magnífic entorn natural de la perifèria del Moianès. L’itinerari, que es pot fer caminant o en bicicleta de muntanya, ofereix una gran varietat de rutes radials que recorren els voltants de cada municipi d’aquesta preciosa comarca.

Rutes de llarg recorregut
115,5 km
4 dies
Alta

Recorregut

Magnífic itinerari circular per a excursionistes, amb ramificacions internes radials, que recorre la perifèria del Moianès. El recorregut és idoni per als caminadors, encara que es pot fer en bicicleta de muntanya. La seva longitud és de 115,5 km; per fer-lo sencer, calen quatre dies si es va a peu o dos en bicicleta.

Les característiques de la senyalització utilitzada (el recorregut està senyalitzat amb marques blanques i vermelles del GR i rètols indicadors amb pals de fusta tractada i banderoles) permeten que es pugui seguir en qualsevol sentit, des de qualsevol punt de pas i en els trams que més convingui.

El recorregut a peu no ofereix cap dificultat excepte, durant les èpoques de pluja, el pas a gual de les rieres. Qualsevol punt de la Ronda pot ser l’origen d’una bona excursió, que tampoc cal que comprengui tota la ruta descrita, ni que es faci en un sol dia. Tothom pot trobar un itinerari més atraient o que s’adapti millor als seus gustos i a les seves facultats físiques; hi ha infinitat de rutes radials i altres sortides atractives pels voltants de cada localitat d’aquesta bella comarca.

Centre d'interès

Els diferents pobles del Moianès i el seu entorn natural.