Poues de la Ginebreda

Aquestes poues presenten la singularitat única a tot l'arc mediterrani d'estar formades per 4 poues annexes sense estar connectades interiorment entre si. Aquest fet ratifica la idea de la gran importància que aquesta activitat va tenir a tot el Moianès i, molt especialment, a Castellterçol.

La primera de les 4 poues s'hauria construït a mitjans del segle XVII, i a principis del segle XVIII ja estarien construïdes totes 4. L'actual poua nº 3 ha estat rehabilitada i permet el seu accés interior. Destaca l’esveltesa dels seus dos arcs interiors de suport a la volta i la caseta annexa des d'on s'entrava i sortia a l'interior de la Poua.
Podrem conèixer com és una poua de glaç, entrar-hi i notar totes les sensacions: foscor, humitat, fred... també coneixerem com es feia el gel, com es comercialitzava...

Localització i accés: es troben situades a mà dreta de la carretera C-59, de Castellterçol a Moià, després del polígon industrial i abans del Pont de la Fàbrega.
Per arribar a les Poues es recomana anar-hi caminant des del Polígon El Vapor de Castellterçol (15 minuts), doncs l’accés a les Poues des de la carretera és difícil. Un cop al polígon us heu de situar mirant les empreses Natursoy i Sutracas. Al mig hi queda un passadís, l'agafeu, i aneu vorejant Natursoy, passant per darrera la fàbrica.
Travesseu la riera i continuen el caminet.
La passejada dura només un quart d'hora i de fàcil accés. D'aquesta manera podreu aparcar els cotxes tranquil·lament al pàrking del vapor.

CONTACTE i +INFO

Ecomuseu-01

 Crta. C-59 de Castellterçol a Moià (darrera el P.I. El Vapor) | 08183 Castellterçol

93 830 14 18 – Consorci del Moianès

ecomuseu@consorcidelmoianes.cat

www.elmoianesvedegust.cat