Font de les Tàpies

Calders també compta amb indrets naturals acollidors i singulars. Destaquen la Font de les Tàpies, la Font de Bellveí, la Font Calda, la Font de les Esmiloses, la Font de l'Angle,...
Una de les més emblemàtiques és la Font de les Tàpies, situada en una fondalada de gran bellesa natural dibuixada pel torrent de les Tàpies, amb la vegetació típica de ribera. Es tracta d'un saltant d'aigua d'uns 30 metres de desnivell que es precipita sobre un gorg. La font està situada al costat del salt.

L'aigua actualment és canalitzada cap a una bassa amb safarejos. Amb els anys s'hi ha construït altres elements de pedra. Es formen també diversos embassaments, amb un relleix que servia perquè els ramats de bestiar hi abeuressin. La zona conserva vegetació típica de ribera. A la part superior del salt d'aigua es conserva un mur gruixut que servia per canalitzar l'aigua quan baixava una rierada i protegir les canonades. El curs de la riera fins el salt d'aigua i l'espai de la font són d'una gran bellesa natural.

Sembla que tradicionalment els ramats d'ovelles s'abeuraven en aquest indret. L'aigua ha estat canalitzada i embassada ja des d'antic (probablement el segle XIX o abans).

COM ARRIBAR-HI

S’hi pot accedir des d’Artés (camí de les Tàpies) o des de la N-141 (també pel camí de les Tàpies)

Longitud: 1º 56′ 05” Latitud: 41º 46′ 49 ”
Alçada: 305 m