Esplugues

Itinerari per visitar una excepcional masia construïda sota una balma que va estar habitada des de l’alt-medieval fins a començaments del segle XXI. El recorregut permet passejar per uns indrets fantàstics amb boscos de pi roig i rouredes, la riera de Fontscalents i el pont romànic que conviu amb la masia des de fa segles.

Castellcir
Castellcir - La Quintana - Riera de Fontscalents - Masia Esplugues
5,2 km
1 h 15'
Baixa

Recorregut

Sortim del punt d’informació turística de Castellcir, situat al davant del Local Social de Castellcir (Pl. Abat Escarré) en direcció a la Quintana, esplanada on actualment està ubicada la zona esportiva. Pocs metres després arribarem a la carretera, a la qual ens incorporem a l’esquerra. Uns 200 metres més endavant deixarem la carretera i agafarem un camí de terra que marxa a la dreta (hi trobarem un pla indicador que posa Esplugues).

Baixarem pel camí, travessant boscos de pi roig i rouredes, fins a arribar a la riera de Fontscalents. A l’altra banda de la riera hi trobem la masia d’Esplugues. Veurem un pont romànic, la masia sota la bauma, i podrem visitar el radial de l’Ecomuseu del Moianès.

Tornarem pel mateix camí, o bé podem travessar el pont i retornar al poble per corriols envoltats de camps.

Una altra opció molt recomanable és deixar el cotxe a l’aparcament de la Quintana i fer el camí a peu que té una duració aproximada d’uns 30 minuts.

Centre d'interès

Riera de Fontscalents, boscos de pi roig i rouredes, pont romànic, masia Esplugues, radial de l’Ecomuseu del Moianès.