Cingleres de la Gavarresa

El recorregut mostra la riera de la Gavarresa, que s’estén al llarg del terme d’Oló, i les espectaculars cingleres que s’hi han format. L’itinerari també descobreix l’ermita de Sant Nazari i tot el seu entorn natural, plegat de valls petites i serres que dibuixen un paisatge ben especial.

Santa Maria Oló
Santa Maria d’Oló - Mas la Garriga - Ermita de Sant Nazari - Mas Berengueres - Torroella - Santa Maria d’Oló
27 km
5 h aprox.
Mitjana

Recorregut

La ruta comença a Santa Maria d’Oló. Es passa pel carrer principal per arribar a la plaça Sant Antoni Maria Claret i es puja fins a les escoles per a anar a prendre el camí de Cal Colltort, des d’on es va a trobar la pista que baixa fins al Mas la Garriga. Des d’aquí es remunta una forta pujada fins a l’ermita de Sant Nazari i a continuació, de baixada, s’arriba al mas Berengueres. En aquesta cruïlla s’agafa el camí direcció al mas Ciuró, Oriols, el Prat d’Oriols, la Torre d’Oriols i se segueix fins a Torroella. L’itinerari continua més a l’oest fins a la vall des d’on es retorna, de pujada, fins al poble.

Centres d'interès

La riera de la Gavarresa al llarg del terme d’Oló i les espectaculars cingleres que s’hi han format. També cal destacar l’ermita de Sant Nazari i tot l’entorn natural, ple de petites valls i serres que configuren un paisatge ben especial.