Casa Museu Enric Prat de la Riba

Casa pairal on nasqué i morí el gran estadista, president de la Diputació de Barcelona i creador de la Mancomunitat Catalana, Enric Prat de la Riba i Sarrà. A la casa del president de la Mancomunitat de Catalunya, avui convertida en museu, s´hi conserven estances i pertinences de la família Prat. Disposa d'una sala polivalent i pati interior obert, on s´hi fan actes culturals durant tot l’any.

La casa Prat de la Riba (o antiga casa Padrós, amb traces del S.XVII) es troba al centre del poble. En el seu estat actual fou arranjada l'any 1800 pel Dr. Padrós i ha estat declarada monument historicoartístic pel fet d'haver-hi nascut i mort Enric Prat de la Riba i Sarrà (1870-1917), eminent jurista, un dels principals teòrics del nacionalisme, fundador de la Lliga Regionalista,president de la Diputació de Barcelona i creador de la Mancomunitat Catalana, de la qual fou primer president i des d’on va endegar una amplia obra de modernització i millora del país.

La família d'en Prat de la Riba va cedir la casa a la Generalitat i des de 1984 s'ha convertit en casa-museu on, a més de poder visitar les estances privades i records personals d'Enric Prat de la Riba, també s'utilitza com a sala d'exposicions i conferències.

Què hi trobareu?
Mitjançant espais fidelment conservats i d'altres de nova ambientació, es penetra en la biografia personal i política d'aquest gran patrici català, al que Eugeni d'Ors anomenava "el seny ordenador de Catalunya", i es mostra l'abast i pervivència de la seva tasca. A més, la visita ens permet observar com era una casa rural benestant d'inicis del s. XX.

CONTACTE i +INFO

 Plaça Prat de la Riba, 7  | 08183 Castellterçol

93 866 63 62

mhccultura@gencat.cat

www.mhcat.cat