Castell de La Popa

El castell de Castellcir, anomenat també de la Popa per la forma de vaixell de la roca sobre la que està construït, data del segle X. Tot i que actualment es troba en ruïnes, és una peça molt interessant i espectacular. Situada estratègicament als peus de castell, hi ha la Torrassa dels Moros, lloc de guaita per a la seguretat dels senyors del castell.

El trobareu sortint des de Castellcir, agafant el camí que hi ha al costat esquerra del Local, i que baixa fins la Riera de Castellcir. Sense travessar aquesta, s’ha d’anar seguint Riera amunt, fins el fons de la vall de la Riera de Castellcir i pujar dalt del turó on és construït. Pel camí passarem pel costat de la Torrassa dels Moros, restes d’una antiga torra de defensa.

El Castell està en no massa bon estat degut a l’espoliació que va patir a començament de segle. Hi ha fotografies de l’any 1920 on encara es veia en bon estat. Dalt del castell queden també les restes de l’ermita de Sant Martí. Prop del castell podem trobar la bauma d’en Roma, on s’allotjava, el segle passat, un bandoler anomenat així.